szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
Eredmények és célok
(az első oldal folytatása)

  A csatornahálózat fejlesztése mindannyiunk életminőségét javítja
  A 16 Mrd Ft összköltségű csatorna- és szennyvíztisztító-fejlesztés során összesen 250 km új vezeték épül ki. Ezzel 9400 család szennyvízproblémája nyer végleges megoldást. A beruházással fontos környezetvédelmi célok teljesülnek, a háztartások szennyvize többé nem károsítja a város talaját, természeti értékeit. E nagyszabású invesztícióra 85%-os támogatást nyert a város a Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerében. A fejlesztés során kiépülő lakossági bekötések következtében a szennyvíz mennyisége 4,5 millió m³-rel növekszik, így a beruházás keretében megvalósul a szennyvíztisztító telep korszerűsítése is.
  A városi úthálózat azon részén, ahol a csatornázási munkálatok miatt az úttest megbontására volt szükség, a projekt részeként sávos burkolathelyreállítás történt.

  Békéscsaba a kolbász fővárosa
  A KSH adatai szerint Békéscsabán a vendégforgalmi adatok jelentős növekedést mutattak az elmúlt évben. A hozzánk ellátogatók száma több mint 11,6%-kal, a vendégéjszakák száma pedig 13,2%-kal haladta meg az előző évi értéket. A turisztikai mutatók pozitív számai nagyrészt a belföldi idegenforgalom növekedéséből származtak. A vendégek átlagos tartózkodási ideje 2,7 éjszakára növekedett, mely szám meghaladja a régiós átlagot.

  2009-ben szakembereink új turizmusfejlesztési-stratégiát dolgoztak ki, amiben központi szerepet kapott településünk rangja, mint a „kolbász fővárosa” is. 2013-ban indult el a kivitelezése annak a CsabaPark nevű élményközpontnak, amely a csabai kolbászkészítés hagyományait hivatott ápolni. A Park kicsiknek és nagyoknak teremt majd kulturált pihenési lehetőséget.

  „A projekt kiemelt turisztikai beruházásként, 100%-os intenzitású kormányzati támogatással, bruttó 1,3 Mrd Ft értékben jön létre.”

  A CsabaPark nemcsak a kolbászfesztiválnak, hanem egyéb rendezvények számára is méltó helyszínt fog biztosítani. Célja, hogy a városba érkező vendégek számára a helyi gasztronómiától kiindulóan, a hagyományőrző-, kulturális- és szórakoztató programokon át, különleges, személyes élményt nyújtson, illetve hogy a térség épített örökségeit bemutassa. A terület központi elemei az 1500 m²-es kolbászudvar-látogatóközpont és egy 2800 m²-es fesztiválcsarnok lesznek, mely komplexum kiegészül továbbá egy 2500 m² területű tematikus parkkal.

  Az ifiháztól a Csabagyöngye Kulturális Központig
  2006-ra az Ifjúsági Ház felújítása halaszthatatlanná vált. A Fejlesztési Minisztérium által kiírt Agóra programban Békéscsaba 1,7 Mrd Ft-os támogatáshoz jutott, amihez az önkormányzat még 250 millió Ft-ot tett hozzá. A volt Ifjúsági Ház műszaki állapotának feljavítása ezzel a pályázati összeggel megoldódott. Az intézmény az első évében 180 ezer főnyi látogatottságot tudhat maga mögött, így joggal elmondhatjuk, hogy a rendezvényközpont belopta magát a csabaiak, sőt a megye lakosainak a szívébe is.


 • Munkahelyteremtő programot dolgoztunk ki
  A városvezetés négy új eszközzel tudja közvetlenül segíteni új munkahelyek létrejöttét:

  • Először is, ameddig ez csak lehetséges, nem emelünk adót. Hosszútávú, kiszámítható adópolitikát kínálunk, ezzel szeretnénk enyhíteni a cégek terheit.
  • Másodszor, a törvényesség betartása mellett meggyorsítjuk a hivatalos ügyek intézését és elviselhető mértékűre csökkentjük az adminisztrációs terheket.
  • Harmadszor, munkahelyteremtő pályázatokkal segítjük a kis- és középvállalkozásokat, hogy munkahelyteremtő támogatáshoz jussanak.
  • Negyedszer, tárgyalásokat folytatunk, kiadványokat készítünk, hogy minden egyes lehetséges fórumon Békéscsaba elérhető legyen a befektetők számára. Az eredmények már érezhetők: A legnagyobb befektetők – mint a amerikaiak, indiaiak, sőt az ausztrálok is – ellátogattak városunkba. Egy osztrák vállalkozás is az általunk épített üzemcsarnokot választotta magyarországi telephelyének. Az a kép terjed Békéscsabáról, hogy városunk befektetőbarát, ezért itt érdemes beruházni. Ily módon új lehetőségek nyílnak munkahelyek teremtésére.

  A munkahelyteremtő program hatékonynak bizonyult, hiszen – példának okaként – 2013-ban több mint 400 új munkahely létesült Békéscsabán.


 • Térségben gondolkodva, a fejlesztést képviselve
  Békéscsabára több mint ötvenezer ember jár be naponta a környező településekről tanulni, dolgozni, vásárolni, netán egészségügyi szolgáltatásokat igénybe venni. Meggyőződésem, hogy megyeszékhelyünk és az azt körülölelő települések csak tudatos összefogással lehetnek sikeresek!

  „A fejlesztést képviselve évek óta dolgozom azon, hogy igazi, kölcsönösen előnyös együttműködés alakuljon ki Békéscsaba és agglomerációja között.”

  Kistérségi összefogásunk már bizonyította, hogy egyesült erővel jelentős beruházásokat tudunk megvalósítani. Csabaszabadiban játszótér, buszmegállók és humán szolgáltató központ épült. Kétsopronyban egészségügyi intézmények akadálymentesítése valósult meg, valamint egészségre nevelő, szemléletformáló életmód-programok kerültek megrendezésre. A Békéscsaba-Kétsoprony kerékpárút kivitelezése – több mint 700 millió Ft értékben – elkezdődött.
  Csorváson az ÁMK István király utcai épületének felújítása, bővítése, akadálymentesítése már lezárult. A Bartók Béla Közművelődési és Ifjúsági Könyvtár infrastruktúra-fejlesztése megtörtént. Gerendáson a könyvtár, az általános iskola vizesblokkjai, számos kerékpártároló és a Jókai utca már fel lett újítva.
  Kétegyházán az ivóvízminőség-javító program valósult meg. Ugyanitt további sikerként könyvelhető el az önkormányzati költségvetési hiány rendezése. Újkígyóson műfüves futballpályát és felújított bölcsödét avattunk. Kondoroson új sportcsarnok épült.

Köszönöm, hogy bemutathattam Önöknek Békéscsaba és térsége érdekében végzett munkáinkat. Tegyünk a jövőben is közösen lakóhelyünk sikeréért!

Békéscsaba, 2014. márciusa,

Vantara Gyula

vissza az első oldalraBékéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
 • Vantara Gyula
  Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
  5600 Békéscsaba

  T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.041seconds