szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
Önéletrajz

1954. november 19-én születtem Békéscsabán.

Középiskolai tanulmányaimat a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Műszaki Szakközépiskolában, az útépítési és fenntartási szakon fejeztem be.

Egy év katonai szolgálat után 1974-ben kezdtem meg egyetemi tanulmányaimat a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karának Közlekedésépítő Szakán. Az egyetemi évek alatt tagja voltam több szakmai körnek, ahol elmélyíthettem tudásomat.

Öt év után, 1979-ben tértem vissza szülővárosomba és okleveles építőmérnökként helyezkedtem el a Békéscsabai Közúti Igazgatóságnál, mint a Közlekedési Minisztérium ösztöndíjasa, s ott dolgoztam egészen 2005-ig. Műszaki ellenőrként kezdtem pályafutásomat, majd a szakmai ranglétrát bejárva 1992-től igazgatóhelyettesként, 1999-től ügyvezető igazgatóként dolgoztam. Közben elvégeztem a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésépítő Szakmérnöki szak Útépítő- és Üzemeltető ágazatát.

Nős vagyok, feleségem, Mária gyógyszerész a Réthy Pál Kórházban. Két fiam van: Gyula Gábor (1981) és Tamás (1982).

Szabadidőmben legszívesebben horgászok, sportolok, utazgatok.

Politikai példaképem Haán Lajos, békéscsabai evangélikus lelkész.

Társalgási szinten beszélek angol és szlovák nyelven.

Tősgyökeres békéscsabaiként mindig foglalkoztatott városunk társadalmi és közélete. 2005-ben kapcsolódtam be aktívan a közösségi ügyekbe, a helyi politikába. 2006-tól 2014-ig szülővárosomnak polgármestere voltam. 2010 tavaszán a békéscsabai polgárok bizalmának köszönhetően a város országgyűlési képviselője lettem a FIDESZ-KDNP színeiben. Szakmai és gyakorlati ismereteimnek köszönhetően a parlament Gazdasági és informatikai bizottságában és az ezen belül létrehozott Közlekedési és infrastrukturális albizottságban tevékenykedem. Továbbá figyelembe véve Békéscsaba gazdasági kapcsolatait, tagja lettem az Interparlamentáris Unió magyar-finn, magyar-amerikai és magyar-indiai tagozatának. Fokozódó elfoglaltságaim ellenére továbbra is tagja maradtam a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Mérnöki Kamarának, közlekedési-szakmai szervezeteknek és a Millenniumi Horgász Egyesületnek.

Született Csabaiként ismerem a város múltját és jelenét, tisztában vagyok minden egyes városrész, minden egyes korosztály problémáival, gondjaival. Az eltelt időszakban minden döntésemnél a békéscsabai polgárok érdekeit helyeztem előtérbe. Alapvető célom, hogy Békéscsaba dinamikusan fejlődő, élhető, szerethető város legyen, ahol szívesen maradnak, és ahova örömmel visszaköltöznek a városlakók.

Büszke vagyok arra, hogy polgármesterként és országgyűlési képviselőként az értékek megőrzéséhez, létrehozásához magam is hozzájárulhattam. Minden igyekezetemmel azon munkálkodtam, munkálkodom, hogy az évtizedes stagnálás után városunkat fejlődési pályára állítsam.

Elindultunk a megfelelő irányba, azonban számos feladat, sok dolog vár még ránk. Ugyanakkor én bízom magamban és a város szorgalmas polgáraiban, és tudom, hogy Békéscsaba a jó utat választotta!2018.04.27.
4183 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3938 alkalommal olvasva
2018.03.21.
4077 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.276seconds